handdator

Visa fullständig version : Formatera datorn!


Boxer
2009-10-17, 19:12
Tja.

Tänkte formatera om datorn men har ingen skiva till det.
Kan man göra det utan skiva?
Har windows Vista.

Mvh Boxer

Kollan
2009-10-17, 19:17
om du har äkta vista så brukar det finnas en del på hårddisken som är till för formatering, kolla brevid hårddisken i "den här datorn"

Zaha
2009-10-17, 19:17
Kanske ringa microsoft kundtjänst o be om en ny vista formaterings cd ? jag gjorde samma sak med Windows Xp och ja fick en ny cd av dom :)

Boxer
2009-10-17, 19:20
Kollan: Hur kollar man om man har äkta vista?
Och kan jag får mer hjälp om formatering tack:).

Elof
2009-10-17, 19:36
En stark neodymmagnet på hårddisken så blir datorn snabbt å effektivt formaterad.;)

wille61
2009-10-17, 20:16
En stark neodymmagnet på hårddisken så blir datorn snabbt å effektivt formaterad.;)

va? ska man ta ut hårdisken o köra en mangent på den? xD fattar inte va du menar.

Elof
2009-10-17, 21:31
Heh det som händer e att den raderas å slutar att funka i princip.
var nog mest tänkt som ett skämt så jag hoppas att ingen hunnit göra det än.:D

Boxer
2009-10-18, 17:45
Hjälp mig att formatera datan TACK.

Wandalia
2009-10-19, 18:12
Om du har original Vista har du fått med en skiva till det. Om du har köpt en paketdator (HP, Dell, Acer m.fl) har du fått med en s.k Återställningsskiva.

Om du inte har en paketdator och är utan skiva har du förmodligen inte original Vista och då får du införskaffa det, lämpligen via någon Microsoftåterförsäljare.

När du väl har en fungerande skiva kan du läsa här om hur du ska göra.
http://windows.microsoft.com/sv-SE/windows-vista/Installing-and-reinstalling-Windows

Boxer
2009-10-19, 21:52
Yoo wandalia.
Jag har en packard bell dator.
Och fick med vista skiva och borde ha vista orginal nog..
Men skivan hittar jag inte.
Men har hört att det ska kunna gå utan skiva?.
Men vet inte hur.

Hjälp TACK.

Wandalia
2009-10-20, 07:48
Att formatera stora delar av hårddisken är inga problem, men att installera Vista igen blir knepigare.

Finns lite info här, och någon länk.
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=829142

PaneX
2009-11-11, 01:28
Yoo wandalia.
Jag har en packard bell dator.
Och fick med vista skiva och borde ha vista orginal nog..
Men skivan hittar jag inte.
Men har hört att det ska kunna gå utan skiva?.
Men vet inte hur.

Hjälp TACK.


ja det går utan skiva. kommer dock inte ihåg hur man gör men jag vet iallafall att när du köper färdiga datorer på t ex onoff så får man inte med skiva längre och man får bränna ut det själv, vet inte vart filerna ligger men det går ju ta reda på, så det ska funka om den är relativ ny och att du inte har formaterat om den tidigare! :)